Προτιμήστε το φυσικό φωτισμό!

Ειδικά το καλοκαίρι που η μέρα διαρκεί πολύ, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια από το φως στο σπίτι σας! Προτιμήστε το φυσικό φωτισμό έναντι του τεχνητού όπου είναι εφικτό. Τοποθετήστε γραφείο και τραπέζι κοντά στα παράθυρα για να αξιοποιήσετε το φυσικό φωτισμό.

3°C - 5°C είναι η ιδανική θερμοκρασία για το ψυγείο σας

H ιδανική θερμοκρασία για το ψυγείο σας είναι από 3 έως 5 βαθμούς κελσίου.

Τέλος οι λάμπες αλογόνου από 1η Σεπτεμβρίου

Με κοινοτική οδηγία, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) απαγόρευσε, από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, την εισαγωγή και παραγωγή λαμπών αλογόνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα νέα μέτρα δεν ισχύουν για προϊόντα που βρίσκονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων, αλλά μόνο για τα νέα προϊόντα που παράγονται ή εισάγονται στην ΕΕ και αφορούν τους κοινούς λαμπτήρες αλογόνου, αλλά εξαιρούν όσους χρησιμοποιούνται σε επιτραπέζια φωτιστικά και προβολείς.

Η απαγόρευση της λάμπας αλογόνου αποσκοπεί στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην ΕΕ.

Κυρίως προωθείται η χρήση των λαμπτήρων LED, οι οποίοι αν και πιο ακριβοί από τους κοινούς, φέρεται να καταναλώνουν έως και πέντε φορές λιγότερη ενέργεια.

Η σταδιακή εξάλειψη των λαμπτήρων αλογόνου αναμένεται να αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση 94 TWh, μια ποσότητα που αντιστοιχεί με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η Πορτογαλία σε ετήσια βάση.

Βάλε ηλιακό θερμοσίφωνα

Στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλές μέρες ηλιοφάνειας! Γι’ αυτό μπορείς εύκολα να επενδύσεις σ’ έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Για μια μέση οικογένεια, η απόσβεση του κόστους του γίνεται σε 3-4 χρόνια.

Πλένε τα ρούχα σου στους 40°C

Οι περισσότεροι λεκέδες με τα σύγχρονα απορρυπαντικά δεν χρειάζονται καυτό νερό για να φύγουν. Προτίμησε να πλένεις στους 40°C ή ακόμα και στους 30°C αντί για τους 90°C για να μειώσεις την κατανάλωση ρεύματος και να προστατεύεις και το περιβάλλον!