Θέρμανση και Ψύξη

Η θέρμανση και η ψύξη καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια στο σπίτι σας. Συνδυάζοντας τη σωστή συντήρηση και αναβάθμιση του εξοπλισμού μόνωσης του σπιτιού σας και τη στεγανοποίηση του θερμοστάτη, θα εξοικονομήσετε έως και 30% στον λογαριασμό σας, ενώ, παράλληλα, θα μειώσετε τις εκπομπές προς το περιβάλλον. Επιπλέον, μπορείτε να:
  1. Ρυθμίζετε τον θερμοστάτη σας στους 20°C τον χειμώνα και στους 26°C το καλοκαίρι.

  2. Καθαρίζετε ή αντικαθιστάτε τα φίλτρα σε θερμαντικά σώματα και κλιματιστικά μία φορά τον μήνα ή όπως συνιστάται από τον κατασκευαστή.

  3. Καθαρίζετε τακτικά τους αεραγωγούς, τους θερμοσίφωνες και τα θερμαντικά σώματα. Βεβαιωθείτε ακόμα ότι τυχόν έπιπλα, χαλιά και κουρτίνες δεν εμποδίζουν τη λειτουργία τους.

  4. Αφαιρείτε τον παγιδευμένο αέρα από τα θερμαντικά σώματα ζεστού νερού μία ή δύο φορές τον χρόνο.

  5. Απενεργοποιείτε τους εξαεριστήρες της κουζίνας και του μπάνιου 20 λεπτά μετά το μαγείρεμα ή το μπάνιο. Επωφεληθείτε ακόμη περισσότερο αντικαθιστώντας τους με μοντέλα υψηλής απόδοσης και χαμηλού θορύβου.

  6. Κρατάτε τα παντζούρια και τις κουρτίνες, στα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό, ανοιχτά την ημέρα,  κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ώστε το ηλιακό φως να εισέρχεται ελεύθερα στο σπίτι σας, και κλειστά τη νύχτα, ώστε να μειώνεται η ψύχρα. Αντίστοιχα, κρατάτε αυτά τα παντζούρια κλειστά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να μειώνεται η θερμότητα από τον ήλιο.