Οικιακές/Λευκές Συσκευές

Όταν αγοράζετε συσκευές, πρέπει να συνυπολογίζετε δύο κατηγορίες κόστους: την τιμή αγοράς, από τη μία, και το κόστος λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της ζωής της, από την άλλη.

ΨΥΓΕΙΟ

 1. Επιλέγετε τις ιδανικές θερμοκρασίες: 3˚έως 5˚C για ψυγεία και  -18˚C για καταψύκτες.

 2. Ελέγχετε αν οι πόρτες ψυγείου και καταψύκτη εφαρμόζουν καλά, με ένα κομμάτι χαρτί. Τοποθετήστε το ώστε να είναι το μισό έξω και το μισό μέσα στο ψυγείο, κλείστε την πόρτα του ψυγείου και τραβήξτε το. Αν τραβιέται εύκολα, το λάστιχο χρειάζεται επιδιόρθωση.

 3. Καλύπτετε τα υγρά και τυλίγετε τα τρόφιμα που αποθηκεύετε στο ψυγείο. Τα ξεσκέπαστα τρόφιμα απελευθερώνουν υγρασία και αναγκάζουν το ψυγείο να δουλεύει περισσότερο.

 4. Κάνετε απόψυξη ανά τακτά διαστήματα, αν το ψυγείο σας δεν είναι No Frost.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ

 1. Γεμίζετε καλά τον κάδο πριν από κάθε πλύση, αλλά μην τον υπερφορτώνετε.

 2. Στεγνώνετε τα ρούχα φυσικά και όχι με χρήση στεγνωτηρίου.

 3. Φροντίζετε να πλένετε στους 40°C ή ακόμα και στους 30°C αντί για τους 90°C. Τα σύγχρονα απορρυπαντικά καθαρίζουν εξίσου καλά στις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

 4. Αποφεύγετε την πρόπλυση για εξοικονόμηση νερού και ρεύματος.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

 1. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης για τις συστάσεις του κατασκευαστή σχετικά με τη θερμοκρασία νερού.

 2. Αποφεύγετε την πρόπλυση, ξεπλένοντας και απομακρύνοντας μεγάλα κομμάτια τροφής πριν την τοποθέτησή τους στο πλυντήριο. Κάνετε πρόπλυση μόνο στην περίπτωση καμένων ή ξεραμένων τροφών.

 3. Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο πιάτων είναι γεμάτο (αλλά όχι υπερφορτωμένο) πριν από κάθε πλύση.

 4. Μην χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα Rinse & Ηold (Ξέβγαλμα & Αναμονή) για λίγα μόνο πιάτα, καθώς καταναλώνει 11-27 λίτρα νερού κάθε φορά.